tirsdag den 27. november 2012

Hyggestunder

Den sidste uges tid, har været lidt med blandede følelser. Palma er i en alder af snart 15 mdr. lige blevet kørt ind i vuggestuen, hvilket betyder at jeg skal være helt mig selv nu, i hele 6 timer hver dag. Jeg må indrømme at jeg nyder, at jeg rent faktisk har tid til rengøring, blogging, krea-tid og så har jeg masser af overskud til pigerne når de hentes. I går mistede vi vores kære gamle hund, som vi valgte af aflive efter lidt tids sygdom og dårlige helbreds udsigter for fremtiden :-( Det giver mig en hel del mindre rengøring, da den virkelig sørgede for daglig rengøring til mig. Nu skal jeg så bare vænne mig til at være alene hjemme i vores 200 kvm. store hus, uden min lille vagthund, som passer så godt på pigerne. Begge piger er heldigvis så små, at de ikke rigtig forstår at han er væk. Så det er helt klart K som er mest berørt, da han i sin tid købe den, samt en mere som vi mistede sidste år af kræft.

I sidste uge sendte Kornerup & Co. mig en dejlig pakke chokolade, som jeg har fået lov at teste. Det smagte jo fantastisk og var væk på meget få dage. Jeg var specielt vild med æsken med 16 fyldte chokolader som indeholdte bla. lakrids, mint og kirsebær, deres karameller smager fantastisk af rigtige fløde karameller og lemon samt peppermint pladen var bare helt fantastiske. Lua fik glæden af at prøve chokoladepindene, i en kop varm mælk -det var et hit, selvom hun dog aller helst bare ville spise dem som slikpind ;-)





søndag den 25. november 2012

Minnie / Mickey peberkager

I går bagte Lua og jeg peberkager og samme dag, kom disse skønne udstikkere med Minnie/Mickey med posten. De er købt på Trendsales lige her ! Havde købt dem, så jeg kunne lave cupcakes til Luas fødselsdag, men de kan altså sagtens bruges til mange andre formål. Mine piger er meget begejstret for Mickeys Klubhus, så kagerne var et stort hit!





onsdag den 21. november 2012

LEGO Duplo Zoo

Mine piger har været så super heldige, at få lov til at teste den helt nye LEGO Duplo Zoo.
I forvejen var den store kasse allerede på pigernes ønskeliste, da vi sammen havde set den i reklamerne i fjernsynet og Duplo er pt. begge pigers favorit legetøj, både herhjemme (over hele stuegulvet) og i børnehaven bliver der også flittigt bygget!

Palma og jeg hentede sammen den store pakke på posthuset og pakkede den ud af det brune papir så snart vi kom hjem, men Lua skulle have lov at åbne kassen, når hun kom hjem fra Børnehave!
Da Palma så det fine billede på kassen, pegede og talte hun helt vildt til dyrere og tog så, sin finger og prøvede at køre den hen over skærmen (meget afslørende, at hun trods sin unge alder, allerede er en haj med Ipad'en) og der var ihvertfald igen tvivl om, at hun kunne genkende billedet fra det ganiale Duplo spil som LEGO har udviklet til Ipad og Iphone.



Da Lua kom hjem og så æsken, var det kærlighed ved første blik! Kassen blev åbnet i en fart og deres legesyge mor, fik straks samlet alle delene, hvilket jeg efterhånden har gjort nok 40 gange nu. Det er ikke altid nemt når en irriterende lillesøster hele tiden skal splitte det hele ad ;-)

Indgangspartiet med billetlugen, er klart den sjoveste at lege med synes Lua. Så kan dyr og biler køre ind og ud og Zoo kan lukke, når dyrene skal sove.

En meget koncentreret Palma prøver at samle nogle klodser og kan bruge lang tid på det.

Begge piger synes pingvinernes rutsjebane er fantastisk at lege med. 

Løvefar får sig en god stor bøf!

Indimellem kommer dyrene også ud af deres indhegning, for at gå en lille tur.
Palma har fået lov at sidde med på Lua's Trip Trap stol og kigge med når der liiiige skal nåes et spil 'Løve' (som hun kalder Duplo spillet) inden hun skal i børnehave. Spillet går nemlig ud på at giraffen og kaninen skal aflevere en pakke til løven, men først skal de finde ud af hvor løven bor og på deres vej, kommer de forbi Zoo og hilsner her på de mange dyr.

Jeg vil varmt anbefale jer at købe kassen, hvis i har et barn som er glad for Duplo. Der er virkelig mange timers leg i den, samt rigtig mange byggemuligheder. Herhjemme er der ihvertfald blevet leget mere eller mindre med det hver dag i 3 uger nu! 

mandag den 19. november 2012

Tøsesager

Jeg har desværre været en del fraværende på bloggen, det sidste stykke tid. Det skyldes til dels mellemørebetændelse hos lille P, amme stop (som har givet mig MANGE søvnløse nætter) samt vuggestuestart af 2 omgange. Resultatet er nu det, at Palma sover som en drøm HELE natten ;-) for første gang nogen sinde (2 nætter i træk nu!!) og hun er ved at blive mere og mere tryg ved vuggestuen. Jeg er så småt begynde at vende tilbage til kreativiteten, symaskinen er støvet af og snart vil i få mange fine sager at se her på bloggen.

Jeg får altid en masse søde kommentarer, fra jer søde læsere på mine indlæg. Desværre er det bare ikke særlig tit, jeg får svaret retur. Jeg læser hver en eneste og sætter stor pris på dem alle sammen :-)
Jeg har desuden snart en hel masse fine konkurrencer på vej til jer...

Her på det sidste har jeg shoppet en hel del fine sager til pigerne og tilmed gjort nogle fantastiske kup! I får lige et lille kig på lidt af de fine køb.

1. Tyl til Palma fra Stella McCartney. Købt hos Pipsqueak, som lukker ned og derfor lige nu har 40-70% på alle deres varer.
2. En bunke lækkerier. Smukt baby tørklæde i Alpaka uld købt her, Tøj fra Pipsquek, Miss White fra Lucky Boy Sunday
3. Palma i pigernes fine dukke seng, med nyt hjemmesyet sengetøj og sin nye veninde 'Beauty Baby' fra LuckyBoySunday.
4. Den lækreste kjole jeg nogensinde har købt fra FUB. Vi er allerede meget begejstret for FUB herhjemme og jeg ærgrer mig over at jeg kun købte en, når jeg nu var så heldig at finde den med 40%.
5. Hjemmesyet ærteposer til pigerne. Er spændt på om det kan styrke pigernes motorik at lege med dem.







tirsdag den 6. november 2012

Efterår

1. Efterår i skoven tæt ved vores hus
2. Hjemmebagt knækbrød og lækre nye Kähler mano krukker, som jeg var heldig at vinde hos Silke Bonde
3. Tøjkøb i efterårsfarver. Vinrøde slim jeans fra VILA til mig, fin strikkjole til Palma fra Wheat og et par MarMar leggins til Palma.
4. Vitaminer til hele familien fra Livol, som de har været så søde at sende til os. Selvom vi herhjemme spiser meget sundt og varieret, så er immunforsvaret og energien ret lavt hos os her om vinteren, så vitamin tilskud er uvurderlig. Lua er vild med deres Tutti Frutti variant og ville gerne have en lille vitamin slik skål - hvis hun måtte ;-)
5. Lua et roligt øjeblik i skoven

Lua er i jakke fra: Ver de Terre







søndag den 4. november 2012

MarMar S/S13

Forrige uge bød PR bureauet Starklint Public Relations, på åbent hus med efterårshygge, i deres hyggelige lokaler i indre by. Palma og jeg besøgte søde Mette & Freja med det formål, at lure på MarMar's forårs/sommer kollektion. Palma var nok mest vild med chokoladen og så fik hun i den grad, charmet sig ind på de fleste.
Jeg har selv kendt til MarMar, siden Lua var helt lille. Jeg købte deres leo leggins, samt en del basic tøj og kærligheden til det fantastiske design, har varet ved og jeg shopper jævnligt fra kollektionerne.

Bag MarMar står designeren Malene Anine Holmboe som tidligere har arbejdet som designer for Mini A Ture.
De fleste kender nok MarMar fra deres Leopard kollektion, men den rummer bare så meget mere. Hendes basic kollektion består af t-shirts, leggins og body'er er fremstillet i øko-tex bomuld og modal, hvilket gør kvaliteten nærmest silkeblød. Udover det laver hun smukke tylskørter, fine strikvarer, skønne tunikaer små tøsede frakker, babydragte, nederdele m.m. Til sommer, kommer en helt ny 'linje' MarMar JEANS bestående af bukser, nederdele, mini skirts og en fed jakke i blød og lækker denim (sidstenævnte står allerede højt på  'must have' listen til Lua's forårsgarderobe.

I øvrigt så fåes alle de mest populære basic styles, nu også i voksen størrelse. Indtil videre er der top, bluse og leggins i øko-tex bomuld/modal, samt en fin strik cardigan og naturligvis de fede leopard leggins (og de kan virkelig anbefales, har selv lige erhvervet mig et par) En rigtig fin kollektion til fine priser.

Der er vist ingen tvivl om at jeg (og pigerne) glæder os til at tøjet kommer i shoppen i det nye år og det altså svært at komme, i vinterstemning, når man kigger på let og lækkert sommertøj...suk!



Palma guffer chokolade imens hun lige holder øje med, hvad alle andre laver...

Sko Angulus // Uld bukser FUB // Kjole Hjemmesyet i liberty // Cashmere strik Mor Mor Rita // Vest Hjemmesyet



torsdag den 1. november 2012

Brombær-Lakrids Marmelade

Selvom brombær sæsonen for længst er ovre, så bliver jeg nødt il at dele denne fantastiske opskrift med jer. Jeg fik for lidt tid siden, plukket de sidste brombær fra min have og fundet frem til denne skønne opskrift. Inspirationen har jeg fra hende her, efter hun på sin Instagram profil, havde postet et meget indbydende billede. Jeg gik straks i gang med at finde frem til det helt rette opskrift og har allerede lavet den et par gange, også med frosne brombær (kun økologiske)

500 g. Brombær
150 g. Rørsukker
2-3 stænger kanel (jeg bruger ægte kanel fra Sri Lanka)
3-4 hele stjerneanis
1 spsk. Rålakrids fra Johan Bülow (smag evt. til efter behov)
1 vanilje stang
1 dl. vand

Kom bær i en gryde med sukker og lad det trække en times tid. Husk at bær skal være hele og ikke må mases. Flæk vanilje stangen og kom korn samt stang ned i massen. Tilsæt vand, kanel og stjerneanis og kog det hele i ca. 10 min. Herefter kommer jeg lakridspulver i og lader det simre ved svag varme i et kvarters tid.

Lad marmeladen køle ned, fjern sterneanis, kanel og vanilje stang og hæld derefter på skoldede glas og stil på køl.

Spis det sammen med Pandekager eller hjemmebagt knækbrød - smager himmelsk!

Opskrift på hjemmebagt knækbrød

1 dl. havregryn
1 dl. hørfrø
1 dl. sesamfrø
1 dl. solsikkekerner
1 dl. tranebær
2 tsk. salt
1 tsk bagepulver
3,5 dl. rugmel (det kan også bages med diverse glutenfrie mel typer, men smuldrer desværre lidt mere)
2 dl. vand
1,25 dl. olie

Bland alle ingredienserne i en skål (skal være vådt og klistret). Del derefter dejen i to klumper og læg det på hver sit bagepapir. Læg et stykke bagepapir over dejen og rul det tyndt med en kagerulle. Fjern det øverste lag bagepapir og læg dejen op på en bradepande og skær passende stykker knækbrød, ud med en pizzaskærer og kom ind i ovnen på 200 grader og bag i 10-15 min. til brødet har en svag gylden farve.

Pigerne og jeg spiser knækbrødet som kiks/snacks, uden noget på og jeg bliver aldrig træt af det!